Een actiever leven leiden? Ga dan voor een e-bike!

Heeft u ook zo’n zin om eindelijk aan uw nieuwjaarsdoel te beginnen en gezonder te gaan leven? Dan is dit het ideale moment! De zachte temperaturen van de lente maken het namelijk een stuk aantrekkelijker om eropuit te trekken en lekker actief bezig te zijn. Om een gezonder leven te leiden is het helemaal niet nodig om grote aanpassingen te doen binnen uw levensstijl. Door kleine veranderingen door te voeren kunt u al een groot verschil maken. Laat de auto bijvoorbeeld wat vaker staan en kies voor de fiets. Fietsen is namelijk een prima manier om aan uw uithoudingsvermogen te werken. Indien uw gezondheid het niet altijd toelaat om flinke afstanden per fiets af te leggen is de elektrische fiets de ideale oplossing. Een elektrische fiets maakt het namelijk mogelijk om grote afstanden te overbruggen zonder vermoeid te raken. Naast dit voordeel biedt de e-bike nog veel meer voordelen. Bent u benieuwd welke? Lees dan gauw verder!

Goed voor het milieu

Alles is beter dan de auto, bus of een ander voertuig dat voor veel CO2-uitstoot zorgt. Zo ook de elektrische fiets. Een e-bike zorgt namelijk voor maar 3% uitstoot van wat een personenauto uitstoot. Dat is een behoorlijk verschil! U helpt dus niet alleen uzelf met een elektrische fiets, maar ook het milieu! Zo stapt u met een nog beter gevoel op de e-bike. Daarnaast is ook de accu recyclebaar of kan deze hergebruikt worden, wat natuurlijk ook bijdraagt aan een beter milieu. Als laatste is het een erg fijne bijkomstigheid dat u dankzij de e-bike niet zo vaak meer hoeft te tanken. Dit scheelt niet alleen in uw portemonnee maar ook voor het milieu.

Praktisch

Ploeteren over dat eindeloos lange fietspad met tegenwind: die tijden zijn voorbij. Een elektrische fiets is namelijk gemaakt om lange afstanden te overwinnen zonder al teveel inspanning. Ook peinzen of u wel de weg op moet tijdens de spits is niet meer nodig. U fietst alle files op uw e-bike namelijk fluitend voorbij!

Gezond

Een elektrische fiets is een fijne vervanger voor een normale fiets als u bijvoorbeeld niet in een goede gezondheid verkeert of snel uitgeput raakt. De trapondersteuning zorgt er namelijk voor dat u niet al uw energie hoeft te verbruiken om vooruit te komen. Het afleggen van grotere afstanden en recreatief fietsen zijn dan ook goed te doen op een e-bike!

Ontspanning

Fietsen is misschien wel de laatste manier waar u aan denkt voor een beetje rust, maar geloof het of niet, fietsen op een elektrische fiets heeft een ontspannende werking. Stel u eens voor dat u op een fijn tempo met de wind door de haren en het voorjaarszonnetje op het gezicht, door een natuurrijke omgeving fietst. U vergeet dan plotsklaps waar u nou zo gestrest om was.

Cadmin