Tips voor het vinden van een unieke vergaderlocatie

Bedrijven kiezen er steeds meer voor om extern te vergaderen onder andere omdat dit de effectiviteit van de vergaderingen vergroot. Medewerkers krijgen door de andere omgevingen meer inspiratie op en komen daardoor op betere innovatieve ideeën. Er komt veel bij kijken bij de zoektocht naar een geschikte unieke vergaderlocatie. Om de keuze wat makkelijker te maken zijn hier een aantal tips die je kunt gebruiken bij het kiezen van de juiste vergader locatie.

Doel

Bedenk vooraf wat de vergadering moet opleveren. Elke vergadering heeft een doel, het is dus belangrijk de juiste vergader locatie te vinden die hierbij past. Ook is het van belang dat de locatie aansluit op het imago van het bedrijf. Hou de omgeving en sfeer goed in de gaten.

Kosten

De kosten voor een unieke vergaderlocatie kunnen hoog oplopen. Kijk daarom goed naar de prijs en vergelijk het met andere aanbieders.Er zijn verschillende organisaties die kortingen geven bij een grote groep personen. Het is verstandig om van die korting gebruik te maken.

Goede Bereikbaarheid

Als medewerkers de locatie moeilijk kunnen bereiken zorgt dit al voor de aanvang van de vergadering voor irritaties. Kijk daarom goed naar de bereikbaarheid van de locatie. In sommige gevallen biedt de organisatie groepsvervoer aan, dit is een goed alternatief voor de auto of openbaar vervoer. Ook is het verstandig om te kijken naar de parkeergelegenheid. U wilt natuurlijk niet veel parkeerkosten, zoek daarom een locatie met gratis parkeergelegenheid.

Faciliteiten

Om goed te kunnen vergaderen is het gewenst dat er voldoende faciliteiten aanwezig zijn. Een goede vergaderlocatie beschikt over voldoende daglicht, wifi, geluid en audiovisuele middelen en voldoende toiletten.

Eten & Drinken

Veel medewerkers kijken tegenwoordig bewust naar voeding. Het is daarom belangrijk om vooraf het eet & drink aanbod te bekijken. Zit de catering bij de prijs inbegrepen of moet daarvoor extra worden betaald. Informeer hier goed naar. Een kwalitatieve lunch draagt bij aan de kwaliteit van de vergadering.

Check de Locatie

Bij het organiseren van een vergadering wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Bezoek daarom vooraf de locatie, hiermee krijgt u een goede indruk van de locatie. Foto’s kunnen anders zijn dan de werkelijkheid.

Cadmin