Uit eten? Vind de meest geliefde restaurants en gerechten

Er is een nieuw platform voor restaurantbezoekers: Piatto.nl (Italiaans voor ‘gerecht’). Hier vind je nagenoeg alle restaurants in Nederland, gerangschikt op gemiddelde beoordeling. Wat Piatto.nl uniek maakt is dat bij elk restaurant ook gerechten vermeld staan die bezoekers er aten en beoordeelden. Daarmee is het platform een uitstekende basis voor het kiezen van een goed restaurant en dus een geslaagde avond.

Wie uit eten is geweest, kan op Piatto.nl het restaurant en gekozen gerecht beoordelen met een cijfer. Mogelijk onderbouwd met een tekst. Het gemiddelde cijfer van alle recensies bepaalt de positie van het restaurant in het overzicht.

Vind een restaurant in Amsterdam

Wie nog uit eten gaat, vindt op Piatto.nl per stad of dorp de best beoordeelde restaurants. Uit eten in bijvoorbeeld Amsterdam? Tik dan onder het kopje Zoek restaurant ‘Amsterdam’ in. Wat volgt is een overzicht van alle restaurants in Amsterdam, gerangschikt op het gemiddelde cijfer. Benieuwd naar de populairste restaurants in de provincie Noord-Holland? Vind ze door de provincienaam in te tikken. Restaurants in Amsterdam met een bepaalde keuken vergelijken? Zoek dan middels de keuken (bijv. ‘Hollands’) en ‘Amsterdam’ in de zoekbalk te toetsen.

Behalve beoordelingen, staat bij ieder restaurant ook aanvullende informatie vermeld. Van de keukens die het restaurant kenmerken, tot het adres, de postcode en vaak ook het telefoonnummer, de website en een foto van het restaurant.

Beoordeel een restaurant zonder inloggen

Piatto.nl is er voor iedereen die wel eens uit eten gaat. Van de culinaire liefhebber tot de sporadische restaurantbezoeker. Bedoeling is dat iedereen die uit eten wil gaan, zo snel en gemakkelijk mogelijk een plek vindt waar dat leuk, gezellig, maar met name lekker kan. Want daar draait het uiteindelijk om, aldus de makers. Het platform heeft om die reden geen onnodige functies, zo min mogelijk reclame, een overzichtelijke lay-out, simpele structuur én: inloggen is niet nodig.

Cadmin